مدل های جنگو مانند هر کلاس دیگری در پایتون می توانند از یکدیگر ارث بری کنند. برای مدل های جنگو سه نوع وراثت وجود دارد. یک نوع وراثت به صورت ابسترکت (abstract) است و یک نوع به صورت غیر ابسترکت که به صورت وراثت چند جدولی (multi-table inheritance) است. نوع سوم وراثت نیز حالتی است که هدف تغییر فیلدهای مدل نیست بلکه می خواهیم رفتار یک مدل را تغییر دهیم و به آن مدل پراکسی (proxy) گفته می شود. در این پست در مورد وراثت غیرابسترکت صحبت می کنیم.


اگر مدل های جنگو به صورت معمولی از یکدیگر ارث بری کنند وراثت چندجدولی خواهیم داشت. علت نامگذاری هم این است که به ازای هر کلاس یک جدول جدا در دیتابیس تشکیل می شود.
در این نوع ارث بری ویژگی های مشترک در یک کلاس یا جدول
parent گذاشته می شوند و بعد هر کلاس یا جدول child فیلدهای مختص خودش را خواهد داشت که با یک کلید خارجی به کلاس یا جدول parent اشاره می کند. البته توجه کنید که در ORM جنگو این کلید خارجی به صورت فیلد OneToOneField پیاده سازی شده است


from django.db import models

class Product(models.Model):
    name = models.CharField(max_length=225)
    price = models.PositiveIntegerField()

class DigitalProduct(Product):
    screen_size = models.PositiveSmallIntegerField()
    os = models.CharField(max_length=100, null=True)

class ElectronicProduct(Product):
    energy = models.PositiveSmallIntegerField()

class Mobile(DigitalProduct):
    camera_resolution = models.PositiveIntegerField()
    sim_cards = models.PositiveIntegerField()

class Laptop(DigitalProduct):
    cpu = models.CharField(max_length=100)
    ram_type = models.CharField(max_length=100)

همانطور که گفته شد در مثال بالا به ازای هر کلاس یک جدول ساخته می شود. یعنی در دیتابیس اکنون جداول test_product و test_digitialproduct و test_electronicproduct و test_mobile و test_laptop وجود دارند (اسم اپ test است) که هر جدول در صورت وجود با کلید خارجی به parent خود اشاره می کند. به دلیل این نوع ذخیره سازی، امکان جستجو در کلیه ی نمونه های Product وجود دارد بدون در نظر گرفتن اینکه این نمونه ها DigitalProduct باشند یا ElectronicProduct یا نمونه های فرزند دیگر. به این ترتیب سه کوئری


>>> Product.objects.all()
>>> ElectronicProduct.objects.all()
>>> Laptop.objects.all()

به ترتیب

  • همه ی اشیای Product (شامل نمونه های Mobile, DigitalProduct, ElectronicProduct, Product و Laptop)
  • اشیای ElectronicProduct
  • اشیای Laptop

را جستجو می کنند.

 

با این تفاسیر وراثت چند جدولی چنین ویژگی هایی دارد:

  • جستجو در همه ی اشیاء یک نوع
  • ارتباط همه ی اشیای یک نوع (با کلید خارجی)

این نوع وراثت همچنین این معایب را دارد:

  • چون به ازای هر کوئری، عملیات افزودن، حذف یا به روزرسانی باید در همه ی جدول های زنجیره ی وراثت انجام شود کوئری های بیش تری نیاز است.
  • در عمل به ازای کوئری های select میان جدول ها پیوست (join) صورت می گیرد! بنابراین به ازای هر کوئری باید میان جداول زنجیره ی وراثت پیوست های زیادی انجام شود. هرچه این زنجیره ی وراثت طولانی تر باشد تعداد پیوست ها بیش تر است.

 

همانطور که گفته شد برای ایجاد وراثت در کلاس های جنگو می توان از وراثت چند جدولی یا مدل های ابسترکت و پراکسی استفاده کرد. در این پست در مورد نوع اول گفته شد که فیلدهای مشترک در هر مرحله در کلاس parent قرار می گیرند و کلاس های فرزند که فیلدهای خاصتری دارند از این کلاس ها ارث بری می کنند. به ازای هر کوئری میان جداول حاصل از این کلاس ها پیوست صورت می گیرد. این نوع وراثت مزایا و معایب مخصوص خودش را دارد که در مورد آن گفته شد. در پست های آینده در مورد وراثت مدل های ابسترکت و پراکسی گفته خواهد شد.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : وراثت ,models ,کلاس ,صورت ,product ,جدول ,کلید خارجی ,models charfield ,models positiveintegerfield ,electronicproduct product ,mobile digitalproduct ,models positiveintegerfield class
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

موزیک , آهنگ دکوراسيون از خویش به دور رفیق شهیدم Brad دانلود رمان جدید | دانلود رمان عاشقانه محبوب قلبها(استقلال) Nancy